2013. június 18., kedd

Cipelő cicákat

kértek tőlem a fiaim. Persze, hogy meghorgoltam. Akkorák, mint egy Tictac-os doboz, de egy ilyen kis zacskósmacska legalább három óráig tartott nekem, 2,5-ös tűvel, közepes fonalból. Barka Takaró, mert abból sok színem van, de pamut jobb lett volna hozzá.
Csak ez a kis ergya telefon-fotó készült kettejükről.
A eredeti könyvmacskák:

2013. június 10., hétfő

Virágcsokor

Kedvet kaptam én is egy színes horgolt párnához - talán Eszter gyönyörű párnái adták meg az utolsó lökést, az utolsó inspirációt. Múlt hétvégén, amikor a férjem konferenciára utazott, elutaztunk Pestre a testvéremékhez, ahol este, hervasztóan ócska filmek nézése közben elkezdtem gyártani a blokkokat. Rájöttem, hogy semmit sem vesztettünk azzal, hogy tíz éve nincs tévénk, de arra is, hogy ilyent még biztosan fogok horgolni. Nagyon feldobja az embert, hogy minden blokkal egy apró eredményt elért, hogy nem egy gigantikus művet kell az egyik csücskétől végigküzdeni, hanem sok kis távot megtenni, és egyszer összeáll belőlük szép nagy egész. Teréz anyától megkérdezték egyszer, hogyan volt képes annyi embernek segíteni? Azt válaszolta: mindig csak egynek segítettem... hát ez is valahogy így.

Egy csokor virág (nekem azok) készült el: piros, fekete, fehér, sötét- és világosszürke színekben. Úgy tervezem, szürke sávokkal horgolom majd össze őket, egyráhajtásos pálcákkal:


Egyébként voltam a Barkában is, most először, mert eddig csak a webshopot látogattam. Hangos csicsergésbe csöppentem, épp a fonalfüggők önsegítő csoportja tartott valami összejövetelt, megosztották egymással a függésük tárgyával kapcsolatos élményeiket, érzékeltetve a súlyosság fokát: van, aki egy hétvégén két kötött kendőt is "kivégzett", más meg szigorúan naplót ír arról, miket horgolt és kötött, mennyi idő alatt, milyen tűvel, mennyi és milyen fonalból... Mint a láncdohányosok, egy percre sem tették le tűiket, egyszerre járt villámgyorsan a kezük és a szájuk - csak ámultam a boszorkányos ügyesség láttán!
Én is keményen küzdöttem a kísértéssel, hogy minél kevesebb fonalat vegyek. A vágyaim listáját szorongattam az egyik kezemben, a másikban pedig egyre gyűltek a motringok. Végül szürke pamutok, meg egy kicsi smaragd.)


Ideteszem még a netről összegyűjtött inspirációkat virágos párna témakörben. A fotók eredetét megbocsáthatatlan módon örök homály fedi...
és végül: