2016. március 30., szerda

Növényifestett cikkcakksapka

Hát, lehet, hogy a chevron minta már olyan rég van divatban, hogy ki is ment belőle, sőt, biztosan az ombre iránti lelkesedés sem tart már sokáig, ennek ellenére én épp most kötöttem bele ezeket egy még-épp-hogy-csak-trendi sapkába. De mivel a trendek úgysem annyira foglalkoztatnak, illetve, egytől egyig mindet épp a végén, vagy csak az elmúltával kezdem el megszokni és megkedvelni, ha egyáltalán megkedvelem, így aztán ez a sapka épp hozzám való. A növényi festésű fonalakból , miután megkötöttem a kardigánomat, még maradt egy csomó, és a színes-mintás kötést (nem tudom mi a neve, intarzia?) is ki akartam próbálni idén. A dologhoz EZ a sapka hozta meg a kedvem, és EZ, de nem akartam egyből egy előre adott mintával gúzsbakötni magam.
Azt hiszem, a színes fonalak váltogatása nem az én műfajom, nem élveztem a műveletet különösebben, és nem is vagyok elégedett a végeredménnyel. Bár az öblítés-szárítás után elfogadhatóbb lett a kötéskép, mint amilyen előtte volt (lásd a második képen), de még mindig nem az igazi. De azért nem bánom, hogy kipróbáltam.

A sapka alapszínét bodza adta, az első cikkcakk gilisztaűző varádics, a második sárgarépa levele és hagymahéj, a harmadik pedig zölddióburok.

Egy kis koratavaszi kaland volt ez - és azt hiszem, sapkából idén elég is lesz ennyi. Jöhetnek a kendők és a kardigánok!

5 megjegyzés:

  1. Zsuzsi, ez a sapka gyönyörű. S hozzá, hogy a festéstől a tervezésig a sajátod, és még új technika is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ennél már csak az lenne sajátabb (és erre is vágyom), hogy saját festésű szöszből saját fonású fonalból.... talán ez is megvalósul egyszer. de saját tenyészésű bari, az tuti nem lesz :-) )

      Törlés
  2. Mókás a különbség, hogy téged a minta gúzsbaköt, engem meg pl. támogat, neki se állok semminek leírás nálkül :-)

    Nagyon szépek ezek a színek, tényleg olyan "kis puha cucc", meg még jól is áll! Reggelente még simán lehet hordani, SZERENCSÉRE csípős egyelőre az idő :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem a lustaság, és a csacsiság (=a matematika érzék csekély mivolta) nagy kreativitásra sarkall :-D És igen, még egyszer fel is vehettem, juhhééé!

      Törlés
    2. Engem pont a lustaság miatt nem lehet a mintáimról leszakítani :-D Gondolkodni, hogy hogy legyen, az már szinte fáj :-D Inkább mondják meg.

      Törlés