2016. március 21., hétfő

Semmicske sapkácska

Az elmúlt időszakban három sapkát is fabrikáltam, az előző posztbéli csavartat, ezt az egyszerűt, és még egy cikkcakkosat is (erről később). Ezt a csíkosat a februári lilás kendőmhöz kötöttem, mert volt még pici a csodás Malabrigoból, és a lilából is egy kevés, meg tettem hozzá egy kis maradék zöldes alpakát, ami szintén előfordul a színes fonal árnyalatai közt. Épp a mostani átmeneti időjáráshoz jó, főleg olyan napokra, amikor nem akarok nagyon virítani. Szeretem.

6 megjegyzés:

  1. Pont az ilyen "semmicske" darabok tudnak nagyon az ember szívéhez (testéhez) nőni, a kedvencek jelentős része ezekből lesz. Szépen összehoztad a színeket a maradékokból, klassz szett lett belőle!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, igen, jók és hasznosak az ilyen seszínű-egyszerű dolgok... meg jól kiegészülhetnek hangsúlyosabb ruhadarabokkal vagy ékszerekkel.

      Törlés
  2. Fincsi! És jó az a kis bigyó a tetején! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy babhéjszerű babasapkánál kötöttem olyan kis csúcsot, és bele vagyok szeretve, de nem mertem igazi manósat kötni magamnak (azért mégis, na, így 40 felé :-D ) de jelképesen azért odabiggyesztettem :-)

      Törlés
  3. Helyes sapi :) Olyan igazán jó érzés, amikor a legkisebb maradék is belekötődik, belehorgolódik egy holmiba, semmi sem vész kárba...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, igen, vannak fonalak, aminek minden métere kincs. pl ősszel elkezdtem ékszereket horgolni, csak nem fejeztem be, na ott végezte egy szép kicsi Bucillamaradék. (de az utolsó métereket is be lehet vetni valami hímzésnél...)

      Törlés