2015. augusztus 7., péntek

Kék csavar


Még a nyár eleji, hatnapos nyaralás alatt kötöttem meg a nagyját ennek a kardigánnak, aminek a színe  nagy szerelem, a mintája meg az első csavart próbálkzásom. 
Csak úgy, mint az előző kardigánt, ezt sem kottából kötöttem, hanem saját elképzelés nyomán - mert lusta vagyok mintákat bogarászni, szemeket és sorokat számolgatni. A módszer hátránya, hogy ezt is (mint az előzőt), túl bőre kötöttem elsőre, és így egy napi munkámat, kb 15 centit vissza kellett bontanom, mikor leesett a tantusz a fülledt balatoni éjszakában. (Viszont a másfél arasszal rövidebb sorokkal mennyivel gyorsabban haladtam!) Egyszerű, vastag, és kényelmes V nyakú kardigánt akartam, kis díszítéssel, és lőn. A kék jó választás volt vízpartra, viszont a vastag gyapjúval összeizzadtam rendesen, kiváltképp, amikor a klíma nélküli autóban, a déli, ötvenfokos verőfényben kötöttem az anyósülésen, és mint vastag pokróc, borított be a leendő kardigánom. Igen, határozottan pokróc, és nem pléd: ez a Drops Karisma, bármily csodás színű, a finom cirmossága is szépséges és puhának is tűnik gombolyagban, de megkötve eléggé sprődnek érzem. Kardigánban ez engem nem zavar, de azt még meggondolom, hogy a fiamnak ilyen fonalból kössem-e meg a következő szezon sapka-sál szettjét (már megvettem egy télvégi akcióban.)
Összességében elégedett vagyok, és veregetem a vállam.

UPDATE:  Pár hete elkészült, és már csak a gombjait várja a kardigánom.

2 megjegyzés:

  1. Hű, de jó volt egy csomó posztot egyben, újonnan elolvasni - a kék csavarosnál valahogy lemaradtam. Szépek a festmények, a kardigánok meg táltos sebességet mutatnak, én anno az első-második kötős évemben nem mertem volna ilyen (pláne fejből kötött!) projektbe kezdeni, le a kalappal! A Karismából én is vásároltam, azóta fő a fejem, hogy mi olyan legyen belőle, ahol a szúrósság nem zavaró...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Eszter :-) én a mintábólkötéshez vagyok bátortalan...
      A karismánál nem annyira zavar a szúrás a karomon, de a fiam homlokán okozna kellemetlenséget, azt hiszem...

      Törlés