2015. szeptember 1., kedd

Babszem Máté sapkája


Keresztelőre készült ez a kicsi sapi - nagy élvezettel, úgy egy nap alatt. Igaz, először tartottam attól, hogy képes vagyok-e megcsinálni, aztán pedig attól, hogy nem lesz-e túl nagy, legvégül pedig attól, hogy nem lesz-e túl kicsi? De aztán sikerült megkötnöm - életem első, szöveges minta alapján kötött műve, iszonyúan büszke vagyok magamra :-) - és a méret is éppen megfelelő lett ahhoz, hogy egy fél éves kisfiú most, ősszel majd viselni tudja. Talán még tavasszal is... (A színt az édesapa Fradidrukker mivolta határozta meg.)

A mintát (Lil' Midi Bean) régóta nézegetem, annyira fokozhatatlanul cuki manósipka ez, de én még egy kis csücsköt is hozzákötöttem, a manóság fokozása végett.

A fonal a néhai Barka Piktor Fecske, saját festés (ez itt).

(Nem jó fotók: szegény Máté az unokatestvére kezében ficánkolt egy viszonylag napfényes ám szűk mellékhelyiségben, míg a negyven fokos kánikulában kénytelen volt eltűrni magán ezt a meleg ruhadarabot - nem is kísérleteztem a fényképezéssel tíz másodpercnél tovább.)

3 megjegyzés:

 1. Én is pont ilyet kötök most Alíznak. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát talán éppen ez a sapka az, ami miatt legjobban sajnálom, hogy nem tudtam még kötni, amikor a fiaimat vártam... :-)

   Törlés
 2. Ja, és nagyon cuki a baba, a sapi, meg a kettő együtt is! :-))

  VálaszTörlés