2015. november 11., szerda

Kardigán a kertből

 Az egy éve festegetett fonalaim árnyalataiból még nyáron kirajzolódott két csíkos kardigán ötlete, amikhez akkor többféle, pársoros próbakötést is készítettem. Most viszont, amikor megláttam az Árnika Colortrend játékfelhívását, abban is a második, száraz gyógynövényekre emlékeztető palettát, akkor elhatároztam, hogy most játszásiból hozzáfogok a barnás-zöldes tónusú kardigánhoz, mert pontosan beleillik ebbe a színvilágba:
(Persze, ahogy magamat ismerem, és amennyi munkám van a karácsonyi vásárok előtt, kardigán ebből csak jövőre lesz, a családi síelés alatt...  )

 Árnika 2. gyógynövényes palettája:
 Ez pedig az én növényekkel festett palettám:
Bodzabogyó, sárgarépalevél, kajszilevél, zölddió, hagymahéj, és varádics színei:
Nem sűrűn szoktam direkt az évszakok színeihez igazítani az aktuális kötésemet, pedig most érzem, hogy van ennek valami varázsa, hogy teljesen átjárja az ember lelkét egy színvilág.
Például, vasárnap kirándultunk egy kicsit itt a környéken, a Mátra dombjai között. Lenyűgöző az erdő november elején, a rézvörös és aranyló levélszőnyegével:
Olyan jól esett aztán hazamenni, és ugyanilyen ősz-színű fonalakkal foglalatoskodni... és persze gyógyteát inni mellé.

7 megjegyzés:

  1. Olyan igazán megnyugtatók ezek a színek együtt, igazi terápia lehet kötni a gyógynövényes kardigánt. És szép a teás bögre is :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, igen, nagyon jó hatással van az emberre, ahogy látja rendeződni a színeket, és a színekből az izgalmas, de harmonikus felületet...

    VálaszTörlés
  3. Micsoda meseszép színeket sikerült festeni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sosem hittem volna hogy ilyen színek sikerülnek majd... meg azt sem hogy ilyen örömet okoz ez az egész :-)

      Törlés
  4. Tényleg olyan érzés ránézni ezekre a fonalakra, mint fájós torokkal belehörpölni egy bögre finom gyógyteába.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Én is így vagyok vele, pedig eredetileg nem vagyok ősz típus, alapvetően más paletták illenek hozzám, legalábbis azt hittem eddig. Azt hiszem, ezek a színek nem a bőr vagy hajszínemhez illenek, inkább a növények, a gyógyfüvek iránti rajongásomhoz, meg lelki igényem van ezekre a bensőséges fészekmeleg színekre.

      Törlés