2015. november 18., szerda

Részeredmény

Most több köteménynek is a végére jártam, sok-sok szálat elvarrtam, de amíg ezek blokkolódnak, egy újabb fejezetét dokumentáltam a hatszögespöttyös történetnek.  Nagyon szerettem volna már egyben látni az egészet, így a hétvégén - Terápia összest nézve - összeraktam, majd körbehorgolva négyszögesítettem. De annyira hullámzott a felület a sokféle vastagságú fonal miatt, hogy csak blokkolással simultak el az egyenetlenségek. A hátulját még meg kell horgolni, (és néhol a hatszögcsücskökön is igazítanom kell majd, a szálak eldolgozásakor) de a nehezén túl vagyunk. Élvezetes munka volt.
 Azért is örültem meg Annás mintájának, mert úgy 6 éve, mikor még kicsik voltak a fiaim, terveztem, hogy készítek egy hasonlót textilből, patchwork technikával a hatszögeket, ráapplikálva a pöttyöket, dísztűzésekkel...  - de persze az egészből nem lett semmi, nem értem rá, mert ugye kicsik voltak a gyerekeim :-) (Csak táskákat sikerült összehoznom efféle technikával.) Így, horgolva gyorsabb is volt talán a pöttyösítés. (Jut eszembe, valahol a házban ismeretlen helyen rejtőzik négy  csillagmintás patchwork párnára való kiszabott textilfolt is, kék-piros-barna háromszögek, négyszögek... majd nagymamakoromban megvarrom, ha előkerülnek addig.)
Egyébként nagyon eszi a fonalat a drága: már két gombóc fehér benne van...

Végül, egy párhuzamos föld-történet:

7 megjegyzés:

  1. Aztaaaaaaaaaa, te aztán gyorsan horgolsz :) Tudom, bagoly mondja... Nagyon klassz a pöttyösöd, olyan igazán szerethető színei vannak. A hatszögek amúgy nekem is a gyengéim, olyan szépek, olyan jól illeszkednek egymáshoz, közben egész könnyen lehet őket alakzatokba rendezni. Majd hamarosan mutatom az újabb pöttyös párnámat, ahol pont egy jót játszottam a pöttyök színével :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-D Á, dehogy. Egyébként alapvetően egy lassan járó, lassan haladó tipus vagyok, de ahogy közeledik a karácsonyi vásár, és egyre többet kell dolgoznom, felpörgök, és hirtelen minden mást is nagyon elkezdek felpörgetni, azt is, amit nem lenne sürgős vagy szükséges... általános hiperaktivitás :-)
      Valahogy a lakásban gyerekkorom óta nagyon szeretem a piros-kék-barna színkombinációt, (beleértve a szürkét, szürkéskéket, rókavöröset, és mindenféle árnyalataikat.)
      Nagyon kiváncsian várom z újabb pöttyeidet, de minden más egyebedet is!
      Azt vettem észre, hogy szerintem én más módszerrel horgoltam össze a hatszögeket, kicsit másnak tűnik a horgolásaink képét elnézve, de most már mindegy :-D örülök, hogy egyáltalán sikerült.

      Törlés
    2. Látom én is a különbséget, a tied jobban tetszik, mert csak egy határozott vonal van csak két hatszög között. Majd egyszer megmutathatnád, hogyan horgoltad :) De tényleg :)

      Törlés
    3. nekem nem tetszik jobban, olyan, mintha össze lenne varrva fonalat,,, nálad meg a szélszemek úgy összesimulnak... vagy legalábbis innen nézvést úgy tűnik, hogy Micimackót idézzem :-)
      Én nem tudom, hogy miben csinálom másképp, mint te, mert igazából próbálgattam mindenhogyan, aztán valahogy sikerült összeeszkábálni a köröket... aztán elfelejtettem 2 nap alatt, és újra rá kellett jönnöm, de ez nem az első megoldás volt... De hogy hogy kéne igazából, arra nem jöttem rá.
      Szóval, amikor meghorgolok egy egyráhajtásos pálcát, és az utolsó hurok is kész, akkor azt leveszem a tűről, akkor szúrom bele a másik kör megfelelő pálcájának az utolsó hurkába a tűmet, és áthúzom rajta a legutóbb készült pálcát. jön a köv. pálca, és azt is utólag illesztem a csatlakoztatandó pálcához. Hát persze, lehet hogy nem bírtam én ezt most értelmesen megfogalmazni... De folyton elszámoltam valamit, és csomószor egyel több szem volt a kelleténél az összehorgoláskor, itt-ott :-) ezeket aztán elcsaltam utólag, a száleldolgozásnál. Ezért is gondolom azt, hogy ez, amit én műveltem, elég buhera volt - viszont élvezetes buhera! :-D

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Igen... bár ára volt :-) Az jutott eszembe: "haza és haladás", avagy, amíg ezzel ilyen jól haladtam, addig a haza, a lakás el is úszott kissé, de megérte. Másnap aztán persze felszámoltam a káoszt, ami pillanatok alatt elszabadult, míg én kissé belefeledkeztem ebbe a horgolmányba. De megérte :-D

      Törlés
  3. Szuper!Nagyon tetszenek a színek és a hatszög minta egyszerűen nagyszerű! :)

    VálaszTörlés