2016. január 20., szerda

Karácsonyi ajándék-idő

A kánikula kellős közepén kezdtem el ezt a kardigánt, de csak karácsonykor sikerült befejezni - kevés a kötnivaló időm. Igaz, ez már csak a szálvégek eldolgozását meg a gombjait várta hónapok óta... Na de annál nagyobb az örömöm, hogy végre elkészült, és van már Nagyon Meleg Kardigánom, amire, ráadásul, teljesen saját kútfőből rittyentettem mintát - ez életem első csavartmintás darabja. Nem mondom, hogy tökéletes, mert például az ujja lehetett volna kissé hosszabb, kézfejre érő, és a passzét rugalmasan kellett volna leláncolni, mert így kicsit összekapja a hosszát, igaz, blokkolással sokat javult a helyzet. De rendkívüli büszkeséget érzek, hogy egyedül matekoztam ki a mintát elöl, hátul, meg az ujján, főleg arra, hogy sikerült bekanyarítani a V kivágásba :-D Elképesztő. Ez nekem nagy mutatvány volt, és nagy kaland. A blokkolás külön kihívás volt, mert nem is tudom, hogy kellene egy kardigánnal szakszerűen eljárni, meg utána olyan furán nagy lett és lagymatag. A nagyságát mondjuk sikerült utolérnem a bejgliszezonban :-) , de a tömörsége hiányzik. A következő ilyen ruhadarabot csak finoman kisimogatva kiterítem száradni blokkolás helyett.
A fonal Drops Karisma, aminek a tompa, cirmos türkízesszürke színéért rajongok, az enyhe szúróssága sem zavar, de az lelombozott, hogy alig párórás hordás után már eléggé elkezdett bolyhosodni.
(ez az egy kép van a blokkolt állapotról)

2 megjegyzés:

  1. Zsuzsi, ez nagyon szép lett! Gratulálok, és lenyűgözve nézem, ahogy a kötött szövettel bánsz, önállóan formálva-alakítva, épp, mint az agyagot (meg még annyi mindent).

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, Eszter, nagyon sokat számít a véleményed! Az önálló alakítás van az érem egyik oldalán, de a hátoldalán viszont a mintaolvasásra való képtelenség, lustaság, bátortalanság van ám :-D (Ez olyan, mint amikor az ember nem önuralomból szelíd, hanem mert nem mer megmukkanni se :-D No de sebaj, csak örülni annak, amink van! )

    VálaszTörlés