2016. március 17., csütörtök

Csavart sapka

Ezt a vadkacsakék Malabrigo Rios fonalat születésnapomra kaptam, és mindenképp valamilyen csavaros sapit szerettem volna belőle, aztán végül erre esett a választásom: Cable hat. A minta remek, ingyenes is, rajzos is, szép is, a méret tökéletes lett, mégis utáltam kötni, annyi macera van a rengetegcsavargatással. Legalábbis én már alig vártam hogy befejezzem.

 Kicsit aggódtam, hogy túl hamar jön a nyár, és nem tudom hordani, de aztán mégis visszatért a hideg - legalább ennyi örömöm volt benne. Jó meleg ez a fonal, és a képhez képest sokkal zöldebben virít. (lásd alább az első kép). Szeretnék idén kötni hozzá egy ginko kendőt, az alábbi Ninafonalból, amire egy adventi lakásvásárban csábultam el. (El is kezdtem, mert mindig kell egy egy-fonalas, egyszerű kötnivaló is a táskámba, apránként elkészül majd.) És ki akarom próbálni az egyujjas kesztyűkötést is, talán a lámpás árnyalatú Malomból.

Ahhoz képest, hogy tavaly ősszel megállapítottam, hogy rengeteg fonalam van raktáron, és nincs is szükségem semmire, nagyon nagy örömmel vettem még egy csomót januárban, a szülinapi ajándékutalványokból:
 Most aztán tobzódhatok! Nemsokára a bordó békát fogom kardigánná kötni...


4 megjegyzés:

  1. Valamiért lemaradtam erről a sapkáról, pedig kár lett volna kihagyni, gyönyörűen illik a fonal meg a minta, nagyon szép lett - és jól is áll.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, örülök, hogy így látod!

    VálaszTörlés
  3. Tök jó, akkor most már van sapkánk ugyanolyan fonalból :-) Nagyon klassz lett ez a kis tekervényes, tetszik. Érdekes, mennyire más az emberek hőérzete, te jó melegnek tartod a Riost, én pedig azt állapítottam meg, amikor elkészült a sapkám, hogy ez ilyen kora tavaszi lesz, mert kicsit szellős :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ezt muszáj volt, megkívántam tőled nagyon :-D Lehet hogy ez a csavartsága miatt meleg, mert csomó helyen duplaolyan vastag, ugye, a tiéd meg picit lukacsosabb mintájú... bár nem nagyon.

      Törlés