2016. augusztus 16., kedd

Gigantikus ginkgo kendő

Végre elkészült a fél éve kezdett, apránként, csigalassúsággal kötögetett Ginkgo kendőm. A Ginkgo csipkemintája nagyon tetszett, rég fájt rá a fogam, de a kicsi kendőcskéket nem szeretem, mert nyáron kardigán, télen meg sál helyett hordok kendőt, de nyaklánc helyett soha. Így hát ezt igazán nagyra növesztettem, a mintát oldalanként 6 helyett 11-szer ismételtem meg, így a háromszög átfogója több, mint két méter lett. Olyan mint egy nagy pléd, bele lehet burkolózni, viszont a zoknifonal vékonysága miatt kecses darab. Sokáig tartott, de megérte. 
 A Balatonon és oda(onnan) vezető utakon kötöttem bele a legtöbbet:
A csipkerész aztán már három nap alatt elkészült - mert nagyon élvezetes kihívás volt, igazi flow, akkor is, ha a kendő mindkét oldalán adott munkát - igaz, néha összekevertem a négyféle fogyasztást, a legutolsó sorba pedig végképp belezavarodtam, de mivel nincs olyan vadul blokkolva, nem feltűnő.
 Nina festette ezt a csodálatosan szép, zöldeskék színű fonalat - konkrétan Sheepish Twist 100g/ 400m (80% extrafinom superwash merino és 20% poliamid, de utóbbi nem érződik) Juniper árnyalat. Az egyik kedvenc színem ez a Balatonba kevert petrolkék - amit a képek nem elég hűen adnak vissza.

6 megjegyzés:

  1. Micsoda munka! Gyönyörűséges. Nekem egyetlen ilyen hatalmas kendőm van, kb. egy évig készült, de mind közül azt szeretem a legjobban. Legyen neked is sok örömed ebben!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!
      Ha jól emlékszem, a tiédhez is Nina festette a fonalat... ugye? Olyan jók ezek a nagyasszonyos palástok! :-)

      Törlés
    2. Igen, Nina-festés, még a nevére is emlékszem: black cherry. :-)

      Törlés
    3. Igen, tényleg, és bár nem kerestem most rá, de emlékszem a fonal fahéjasszilváspite "ízére" :-)

      Törlés