2016. október 17., hétfő

Serenity, a magam módján

A különféle szürkészöldeskékes színek mindig levesznek a lábamról. A Balaton, hát persze.
 Különösen hajlamos vagyok elcsábulni, ha fonalakról van szó. Ahogy az előző, türkizes kendőt befejeztem, máris elkezdtem egy újat. Ez a fonal (Drops Alpaca 7323-as mix) sokkal inkább vízszínű, tompa, visszafogott szürkés szín, aligzöld, de közelről kékek és natúr drappos krémszínű szálak vannak benne. Álomszép. (Akkor vettem, amikor épp nem is akartam vásárolni, de a seszínű webshopos kép után a fonal valóságos arca olyan izgalmas és elbűvölő volt, hogy nem tudtam otthagyni.) Valami teljesen mást terveztem belőle készíteni, Nina egyik hasonló, de gyapjú-bambusz összetételű fonalával szerettem volna társítani, ami olyan lett volna, terveim szerint, mint a fényes víz felett gomolygó puha köd, egy októbervégi napon. A két fonal textúrája ugyan elütött valamennyire, de a színük túlságosan is hasonlított, így nem egy izgalmas kontraszt lett volna a két fonal házasságából, hanem inkább csak egy zavaró disszonancia. Ezért úgy döntöttem, hagyom mindkettőt külön kibontakozni. Két és fél gombolyag alpakából készült ez a kendő, amit a saját fejem után menve alakítottam holdsarló formájúra (elkezdte úgy, mint ahogy ezt kell,  egy szakaszon hajlítottam az íven úgy, ahogy itt történik, párszemenként)majd aztán, néhány random lyuksor után a Serenity mintája mellett döntöttem, ebből tettem rá egy kis egységet, végül pikókkal zártam - mert a pikó nagy barátom lett az idők során, sőt, ez már valóságos mánia,  mindenre pikót kívánok. :-)


2016. október 3., hétfő

Cameokorszak, első felvonás

Ez a kendő már legalább egy hónapja elkészült, csak a fotózás hiányzott a mutogatásához. Igaz, eddig nem is hordtam még, mert olyan fura arányai vannak, annyira hosszú, és ehhez a hosszúsághoz olyan nagyon keskeny, hogy meg kell vele barátkoznom (ha minden kötél szakad, sálként), illetve újra szeretném blokkolni úgy, hogy nem hosszában, hanem széltében nyújtom inkább.
(Ez persze nem akadályozott meg abban, hogy azonnal elkezdjek még két másik Cameo kendőt :-D  - az egyik eleve gyereksál lesz, a horgolt baktus kötött alternatívájaként, a másikat viszont nagyobbra kötöm vékony fonalból, hogy elég széles legyen... igaz, így egyúttal nagyon hosszú is lesz, de majdcsak megtanulom, hogy másképp viselni, mint a vállkendőket.)
Ahogy már itt is írtam róla, a sötétebb fonal 10 deka Zitron Ecco, merino, a Bilum által festve, a kékesszürke pedig Annás mákszirommal festett, gyapjú-selyem-kasmír fonala, 5 deka mindkettő közepes vastagságú fonal. Mindkét fonal színéért rajongok, ez a színkombináció nagyon én vagyok, úgy érzem. Ha beköszönt az ősz, és újrablokkolom, szélesebbre, le sem veszem majd a nyakamból ezt a kendőt.

...és itt készül a következő: