2014. április 11., péntek

Szívemben szép zöld tüzek égnek

Kész lett a smaragd színű Traveling Woman kendőm!
(Az első kép hasonlít leginkább a fonal valódi színéhez, de hiányzik róla az a sokféle smaragd és gyönyörű mélytürkíz színárnyalat, ami pedig van neki, a világoskék és fűzöld helyett.)


 Mennyivel rövidebb idő, kevesebb munka egy ilyen keskeny kendő megkötése, mint egy háromszögletűé! (Ezt kivételesen itthon követtem el, kb. három, lábadozós este kellett hozzá.) Ennek ellenére továbbra is háromszögű a szívem csücske, sokkal jobban szeretek olyant hordani.

Az ilyen jellegű a csipkemintából már a harmadik változatot kötöttem, (azaz az életem négy csipkéjéből három ilyesmi volt) egyelőre nem választok hasonlót, mert kicsit meguntam. Viszont a hétvégi pesti utazásunk alkalmával elkezdem életem első kardigánját, egy raglán fazonú rövidujjút, felülről egyben kötve, saját kútfőből - meglátjuk mi sül ki belőle. Csíkos lesz (semmi csipke), két sor sötétzöld gyapjú, két sor szürkészöld alpaka...

5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett, ne add ajándékba, hordd te magad, illene a szemedhez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm, Eszter! Már elajándékoztam Anyukámnak, a születésnapjára... nagyon szereti ezt a színt, meg a könnyű sálakat is. Jó sok maradt még a fonalból, mehet hogy egy másik vékony szállal összefogva kötöm majd meg magamnak, hogy ne legyen ennyire könnyed :-) (Fogalmam sincs miért vonzódom a robosztusabb kötött dolgokhoz)

      Törlés
  2. :)) óóó, egy újabbacska blog! örvendek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rita, köszönöm, hogy feltetted a blogajánlódba! :-)

      Törlés
  3. Bocsánat,nem jelenítette meg a gmail nekem a hozzászólásaitokat, csak véletlenül vettem észre, hogy írtatok, mikor valamit kerestem a blog adminisztrációs felületén... 9 nappal később...

    VálaszTörlés