2014. április 20., vasárnap

Madaras képkeret

Ez a kis varomány (ami egy kb 22X22 cm-es clips képkeretben lett a foglalata egy kislány fényképének) évekig készült. Persze, nem tart annyi ideig egy ilyen kis quilt megvarrása, csak ritkán vettem elő folytatni. Nyáron aztán végre sikerült befejezni és odaadni a sógoromék kislányának, (akinek a keresztelőjére kezdtem el, de mire megkapta elmúlt három éves :-X ). Sőt,  megtaláltam a róla készült fényképeket is a számítógép mélységes bugyraiban. Nagyon szeretem ezt a műfajt (is) amikor textildarabokkal, és a azt odaerősítő fonalakkal festhetek, annyira élvezetes látni, ahogy a hímzés rajzolatai által összefogottá válik, és megérik a képecske.
 (A körbefutó idézetet az anyuka választotta:  "Ez az ÚT a kicsiny gyermek ráhagyatkozása, aki félelem nélkül alszik el Atyjának karjában" Lisieux-i Szt Teréz)
Csináltam már több efféle keretet is, keresztelői ajándékba, az egyikről van is fotó a Puhacuccon, meg a virágos táskám is így készült.

Közelebbről ilyen:


Hátul egy kis zsebecske van a képkeret nyílása mögött, hogy ne csússzon majd le a fénykép:

3 megjegyzés:

  1. Szép, és rebekás, bár én nem ismerek egyetlen Rebekát sem, de ezt a névhez illőnek érzem.

    VálaszTörlés
  2. Jaj ez jó játék, hogy hangulatra :-) (Nekem a Rebeka név hangulata az valami piros, és pöttyös... esetleg apró, elszórt középkék virágokkal tarkított meggypiros... :-D
    Marcsi sógornőm lányáról van szó, őhatározottan tejfölszőke rózsabimbó: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152064187423477&set=a.484247308476.260202.693243476&type=3&theater

    VálaszTörlés
  3. nem is én választottam hanem te! Köszönjük! Csodaszép! de még lehet pár év mire kép kerül bele! :) :(

    VálaszTörlés